Flamman


  Namn: Flamman  
Ras: Huskatt (bondkatt)  
Född: 2008  
Färg: Ljus sköldpaddsfärgad  
     
Gillar att: Hitta på bus och rackartyg  
Ogillar att: Gosa och umgås  
Favorit godis: Skinka och kött  
  Bilder Flamman  
     
     
     
Flamman kommer från samma arbetsgivare som jag skaffade Tira hos. Men det var då menat att min syster skulle ha Flamman, men så blev det inte då vi tyckte det var bättre om hon fick umgås med mina andra katter.

Flamman föddes i pannrummet på mitt gamla jobb men när hon var 3 dagar tog hennes mamma henne och hennes två syskon och stack. Nästa gång jag såg flamman var hon runt 5 veckor och hon var så söt. Men helt vilda eftersom hennes mamma var en slags vildkatt gick inte att klappa henne eller något sådant. När Flamman var ca 10 veckor försökte jag mej på att försöka bekanta mej med de små liven. Till en början sprang dom när de såg en. Men efter ett par sök fick jag vara på tre meters avstånd då började jag dra ett torrt grässtrå på backen och det var spännade så då var hon vid mina fötter och sprang. En vecka senare när jag hade beslutat att ta med mej henne hem när jag fick chansen. Såg jag att hon var i pannrummet snabbt och försiktigt stängde jag bakdörren. Hon fick panik och sprang rakt in i dörren som en pingpongboll jag lyckades få tag i henne och satte henne i min väska. Hon bet mej hårt men jag släppte inte. Hon fick sitta i hundburen under tiden jag jobbade klart förrmiddagspasset. Jag tänkte de kommer ta lång tid innan hon är lugn. Hon fick va i köket i ca 10 innan jag tog in Tira och det var inga promblem. Jag hade lyckas fånga en vildkattunge och tämja den på nolltid. Hon spann när man klappa henne och man fick bära henne från dag ett. Hon fick även träffa Fantomus och det var heller inga problem.

Det jobbigaste kom på kvällen när jag kolla tv. Helt plösligt började det låta i soffan då har den lille knytet lyckas ta sig in i en springa på ca 5cm in i armstödet. Jag fick inte in min hand. Många tänkar snurrade runt ska jag behöva ha i sär min soffa för att få fram kattungen. Men till slut kom hon fram därifrån. Sen började hon sova vid min huvudkudde det var nästan omöjligt att sova när hon spann. Att så mycket ljud kan komma från något så litet.

Sen när jag skaffa Ystra fick hon en ny lekkamrat i hennes storlek gud vad dom lekte de var som ett ormbo. Kunde inte skilja vad som var vad. Men de är mycket bra kompisar än idag i bland ligger de och tvättar varandra och i bland biter dom varandra.

Nu förtiden så umgås Flamman när man är på toa el när man är i köket och fixar mat. Hon är mycket gosig när hon är ute i sin kattgård. Jag tror att Flamman tror att spinna är de bästa försvaret för allt. Även när hon inte vill umgås så rivs hon inte utan sitter där men motvilligt. Hon kan göra en suck sen är hon mer gosig.